Geplaatst in FC Twente

“We benutten goed de kracht van ons middenveld”

FC Twente sloot vrijdagavond het jaar af met een mooie 3-0 zege bij AZ. Na afloop sprak FC Twente.nl met Wout Brama, Sander Boschker, Nacer Chadli en Edwin Gyasi.

Wout Brama
“Ik vond AZ vandaag niet veel minder. De eerste tien minuten waren wij beter, maar daarna werd AZ sterker en waren ze vooral over rechts gevaarlijk, we wisten daar eerst niet goed mee om te gaan. Gelukkig scoren we snel in de tweede helft en valt uiteindelijk ook de 2-0, terwijl op dat moment AZ aan het drukken was, toen was het denk ik gespeeld. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over de eerste seizoenshelft. We zijn sowieso gedeeld koploper en straks staan we misschien wel alleen bovenaan. Het is wel fijn dat we nu al gespeeld hebben, want nu kunnen we kijken wat de andere ploegen doen. We hebben opnieuw de nul gehouden. De andere teams zullen nu wat meer druk voelen omdat wij al gewonnen hebben. Ik kijk wel een beetje uit naar de winterstop. Het is  wel fijn om even met vakantie te gaan. We zijn tenslotte al vroeg begonnen dit seizoen en hebben geloof ik al 33 officiële duels gespeeld.”

Sander Boschker
“Ik denk dat het een aantrekkelijke wedstrijd was. We spelen nu directer, opener en benutten goed de kracht die we op het middenveld hebben. We gebruiken de snelheid van onze spelers, maar de 3-0 is misschien wel geflatteerd want het ging op en neer.” Over de eerste seizoenshelft zei Boschker het volgende: “We hebben goede en slechte wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk staan we wel bovenaan en hadden we denk ik een paar punten meer moeten hebben. Dan sta je zelfs met een voorsprong aan kop, maar we hebben soms eenvoudig goals weggegeven. Maar uiteindelijk ben ik tevreden met over hoe het is gegaan. Persoonlijk vind ik het jammer dat het nu winterstop is. Heb zelf een paar goede wedstrijden gespeeld en we hebben nu twee wedstrijden op rij drie doelpunten gescoord. Ik had er dus nog wel een paar willen spelen, ook omdat ik niet weet of ik straks nog onder de lat sta, zo eerlijk moet ik ook zijn.”

Nacer Chadli
Nacer Chadli maakte tegen AZ twee treffers. Vooral met zijn tweede doelpunt was de aanvaller tevreden. “Het was een mooie stift. Ik zag de keeper een beetje voor zijn goal staan.  Ik had er de ruimte voor en koos daarom voor deze oplossing. Na de 3-0 was het helemaal afgelopen. We zijn nu koploper, maar moeten nog wel even afwachten wat de rest doet dit weekend. Op dit moment staan we er goed voor nu we de winterstop ingaan. Vandaag hebben we gewonnen en dat is het belangrijkst.”

Edwin Gyasi 
Edwin Gyasi speelde vrijdagavond tegen zijn oude club. “Het is mooi dat we uitgerekend hier met 3-0 winnen. Ik had maar één doel vandaag en dat was winnen.” Over zijn eigen optreden tegen AZ was Gyasi kritisch: “Ik zat niet lekker in de wedstrijd.  Ik moest veel verdedigen en dat is niet mijn sterkste punt, maar uiteindelijk heb ik mijn tegenstander slechts één keer laten lopen. Het is al geweldig dat ik hier sta, vorig jaar had ik op dit moment niet eens een club. Ik begon dit seizoen bij Jong FC Twente en al snel heb ik de overstap kunnen maken naar het eerste elftal. Ik ga hard werken om er bij te blijven en wil goede dingen blijven doen, want ik kan nog veel leren en beter worden. Het is allemaal snel gegaan, maar ik geniet ervan.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s