Geplaatst in Eigen werk, FC Twente

FC Twente ontvangt N.E.C. Nijmegen

Met nog drie speelronden voor de boeg staat er voor FC Twente een thuiswedstrijd op het programma. De Tukkers ontvangen zondagmiddag N.E.C. Nijmegen in De Grolsch Veste. De wedstrijd begint om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef.

De tegenstander
N.E.C. zag afgelopen zomer twee belangrijke spelers vertrekken. Middenvelder Lasse Schöne koos voor de overstap naar Ajax, terwijl John Goossens de overstap maakte naar Feyenoord. N.E.C. deed echter ook enkele aankopen. Khalid Sinouh kwam over van PSV en zowel Michel Breuer als Geert Arend Roorda lieten sc Heerenveen achter zich voor Nijmegen. Tijdens de winterstop zat de club eveneens niet stil op de transfermarkt. Om in de tweede seizoenshelft mee te kunnen strijden voor een plek in de play-offs versterkte het haar selectie op enkele plaatsen. Erik Falkenburg en Ruud Boymans worden op dit moment gehuurd van AZ. Terwijl Victor Pálsson terugkeerde vanuit New York, waar hij op huurbasis actief was voor New York Red Bulls. Daan Bovenberg staat sinds de winter ook op de loonlijst bij het elftal van trainer Alex Pastoor, hij werd overgenomen van FC Utrecht.

De prestaties
Op dit moment staat N.E.C. op een tiende plaats in de Eredivisie en heeft het nog uitzicht op een plek in de play-offs. Het moet dan in drie duels wel een achterstand van vijf punten ongedaan zien te maken op sc Heerenveen. De Friezen staan momenteel achtste, wat de laatste plaats is die recht geeft op deelname aan de play-offs. N.E.C. won dit seizoen tien duels, speelde zeven keer gelijk en moest veertien maal een nederlaag incasseren.  De Nijmegenaren begonnen wisselvallig aan het seizoen. Zo won het met 0-2 van sc Heerenveen, maar verloor het met 1-6 van Ajax. Gedurende de eerste seizoenshelft werden er wisselende resultaten geboekt.  Vlak voor de winterstop verloor het twee keer op rij, maar in februari begon het sterk aan de tweede seizoenshelft. Het won haar eerste drie wedstrijden, maar sindsdien vallen de uitslagen van N.E.C. tegen. In haar laatste tien competitiewedstrijden pakte het zeven punten. Afgelopen weekeinde kwam PEC Zwolle op bezoek in De Goffert. De Zwollenaren waren met 1-3 te sterk.

Statistieken

FC Twente-verdediger Peter Wisgerhof speelde in zijn loopbaan 270 eredivisiewedstrijden voor N.E.C., waarin de mandekker dertien keer een goal wist te maken. In totaal heeft Wisgerhof 405 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland achter zijn naam staan. N.E.C. is er in de laatste negen duels niet in geslaagd het doel schoon te houden. Bovendien kreeg de club zeven doelpunten tegen uit corners. FC Twente scoorde dit seizoen zes keer uit een hoekschop. Nick van der Velden kan tegen FC Twente zijn 100e Eredivisieduel spelen.

Historie
De ploegen kwamen elkaar 36 keer eerder tegen in Enschede. FC Twente won 23 keer, zeven maal werden de punten gedeeld en zes keer trok N.E.C. aan het langste eind. Vorig seizoen was FC Twente in eigen stadion met 2-0 te sterk. N.E.C. won op 20 augustus 2005 voor het laatst van de Tukkers (0-1). Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in een 1-3 zege voor FC Twente.

Wedstrijdinformatie
FC Twente – N.E.C.

Aanvang: 12.30 uur
Locatie: De Grolsch Veste, Enschede
Scheidsrechter: Jan Wegereef

Laatste 5 ontmoetingen in Enschede:
10-12-2011 FC Twente – N.E.C. 2-0 (0-0)
20-02-2011 FC Twente – N.E.C. 1-1 (1-1)
28-02-2010 FC Twente – N.E.C. 2-1 (1-0)
13-09-2008 FC Twente – N.E.C. 1-1 (1-0)
23-09-2007 FC Twente – N.E.C. 3-0 (2-0)

Publicatie: FC Twente

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s