Geplaatst in FC Twente

‘De teleurstelling is groot’

Voor FC Twente.nl sprak ik na afloop van de play-off wedstrijd tegen FC Utrecht met Peter Wisgerhof en Tim Breukers. “De teleurstelling is uiteraard groot. Als je ziet hoe je hier voetbalt, dan verdien je uiteraard meer. Als je ziet hoe we zijn geëindigd, met goed spel, dan moet je volgend jaar wel gewoon Europees voetbal pakken.”

Peter Wisgerhof
“We hadden in het begin lastig met FC Utrecht. Daarna scoren we twee schitterende doelpunten en moeten we voor rust de derde ook maken. Uiteindelijk hebben we in beide wedstrijden de goals weggegeven en dat is moeilijk te accepteren. We hebben een kwalitatief goed elftal. Ondanks dat we een paar spelers mistten hadden we vandaag een goed team op het veld staan. We hebben het dit seizoen in de periode na de winterstop laten liggen. Het was helemaal niet nodig geweest om aan de play-offs mee te doen. Met deze groep kunnen wij Europees meekomen. We zullen hier van moeten leren. Het is een belangrijke, maar dure les geweest voor ons. Uiteindelijk waren wij over twee duels beter. Nu gaan we eerst op vakantie en gaan we daarna met volgend seizoen bezig. Dan kan alles weer anders zijn.” Voor Wisgerhof was het even omschakelen tegen FC Utrecht. De centrale verdediger had een maand niet gespeeld. “Ik ben altijd keihard blijven trainen, want je weet dat ooit het moment kan komen dat je er wel moet staan. Persoonlijk is het een moeilijk seizoen geweest voor mij.”

Tim Breukers
“We hebben de hele wedstrijd laten zien dat wij de betere zijn. Dat je het spel bepaald, misschien in het begin even niet, maar voor de rest hebben wij als enige gevoetbald. Dan is het natuurlijk balen dat je het zo weggeeft. Vrij onnodig. De teleurstelling is uiteraard groot. Als je ziet hoe je hier voetbalt, dan verdien je uiteraard meer. Op een gegeven moment ging het aardig snel. In de tweede helft probeerden wij weer druk te zetten. Het is balen dat je die goal snel weggeeft. Je had er sowieso drie moeten maken om door te gaan, maar na die 2-1 kunnen hun meer gaan verdedigen en tegenhouden en dat is in hun voordeel.”

“Voor de winterstop doe je het goed. Het voetbal was misschien minder, maar je pakte tenminste wel de punten en daarna hebben we het laten liggen. En dat is niet nodig geweest. De laatste twee maanden hebben wij weer een beetje laten zien wat onze visie is en dat we goed kunnen voetballen en dat we punten zijn gaan pakken. Als je ziet hoe we zijn geëindigd, met goed spel, dan moet je volgend jaar wel gewoon Europees voetbal pakken.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s