Geplaatst in FC Twente

Janssen: ‘Je weet dat je nog niet topfit bent’

FC Twente speelde zaterdagmiddag haar vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Preussen Münster. De ploeg uit Enschede verloor met 4-0 van de Duitse club. Na afloop sprak FCTwente.nl met middenvelder Willem Janssen.

20130713-Preussen-Munster-FCT-_KTO0778-1-580

“Voor hun was het hen laatste wedstrijd voor het seizoen. Zij moesten er dus ook al staan. Wij zitten in een andere fase. We speelden vandaag met twee teams, waarin veel jonge jongens speelden. Die voor het eerst 45 minuten spelen. Je weet dat je nog lang niet topfit bent en daar gaat het ook niet om. Ik denk dat we de eerste helft wel een paar goede kansen hebben gehad. Die hadden we beter kunnen uitspelen. De Tweede helft speelt dan het andere team.”

Gedurende de voorbereiding speelt FC Twente tegen steeds betere tegenstanders. Volgens Janssen maakt de competitie waarin de club uitkomt weinig verschil. “Het is gewoon een profclub. Het is dan wel het derde niveau, maar ze kunnen heus wel voetballen. Ze zijn topfit en dat kon je wel zien.”

Over het verloop van de voorbereiding is de middenvelder tevreden. De selectie groeit langzaam naar het gewenste niveau. “De groep begint langzaam compleet te raken en dan zie je ook dat het niveau op de training een stuk omhoog gaat. Spelers sluiten weer aan en dan is het belangrijk dat je weer fit wordt en blijft. Je kunt nog niet verwachten dat de kwaliteit al zo hoog is als het moet zijn. We worden steeds fitter en dat zie je iedere dag. Het niveau op de training gaat steeds verder omhoog en dat is prima. De komende weken gaan we verder werken aan het fysiek. We moeten ons klaarstomen voor de eerste competitiewedstrijd. Daar bouwen we nu naartoe.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s