Geplaatst in FC Twente

Bouma: “Laatste jaar stappen gemaakt”

FC Twente won woensdagavond met 4-0 een oefenduel van FC Den Bosch. Thijs Bouma mocht tijdens die wedstrijd in de basis beginnen. De vleugelverdediger sprak na afloop met FC Twente.nl over de zege en zijn ontwikkeling.

Bouma:

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld met z’n allen. De laatste twee wedstrijden hadden we verloren, dan is het lekker als je nu wint. Ik denk dat we over het algemeen hebben laten zien dat we de laatste weken stappen aan het maken zijn. Het is goed om te zien dat we aangeven dat we er voor willen gaan.”

Positie
De mandekker was ook tevreden over zijn eigen inbreng als linksback. “Ik heb deze wedstrijd wat meer verdedigend gespeeld, hiervoor speelde ik wat meer aanvallend. Normaal gesproken kom ik veel mee op, maar ik had er bewust voor gekozen om nu wat defensiever te spelen. Ik vond dat wel goed gaan en over het algemeen ben ik dan ook tevreden.”

In de voorbereiding wordt Bouma zowel als rechtsback als linksback gebruikt. Een voorkeur voor een bepaalde positie heeft de jongeling niet. “Heel eerlijk gezegd, maakt het mij niet zoveel uit aan welke kant ik sta. Als linksback is het natuurlijk iets moeilijker voor mij om een bal open te draaien, maar ik kan aardig overweg met mijn linkerbeen. Ik kan ook afkappen naar mijn rechterbeen, dus dat is eigenlijk geen probleem aan de linkerkant. Ik ben met beide posities zeer tevreden.”

Komend seizoen
Vorig jaar was Bouma op huurbasis actief in Duitsland. De verdediger merkt daar stappen te hebben gemaakt. Hij hoopt in Enschede dan ook aan te kunnen sluiten bij het eerste elftal. “Het afgelopen jaar ben ik naar het buitenland gegaan en dat was een bewuste keuze met de intentie om mentaal en fysiek stappen te maken. Ik denk dat ik het laatste jaar grote stappen heb gemaakt. Ik hoop dat dat nu zijn uitwerking krijgt en dat ik aankomend seizoen in ieder geval bij de selectie kom en wellicht in de basis.”

Publicatie: FCTwente.nl
Foto: Kees Tetteroo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s