Geplaatst in FC Twente

‘De opening was fantastisch’

Jong FC Twente heeft haar eerste wedstrijd in de Jupiler League overtuigend met 3-0 van FC Oss gewonnen. Trainer Jan Zoutman was na afloop dan ook tevreden met het resultaat. Vooral over het verdedigende werk was de coach positief. FC Twente.nl sprak na de wedstrijd met Zoutman.

Maandagavond tegen FC Oss stond FC Twente snel met 2-0 voor. “De opening was fantastisch. Dat geeft vertrouwen. Eerst scoren we uit een goede corner en daarna maakt Zschusschen op een geweldige manier ook een doelpunt. Over de fase na de 2-0 ben ik iets minder tevreden. Op sommige momenten waren we onrustig en wilden we te snel diep spelen. Daarna hebben we het goed opgepakt.”

“Verdedigend stond het erg goed. Achterin hebben we haast niets weggeven. Organisatorisch heb ik op de achterhoede niets aan te merken. In de slotfase schoot FC Oss nog wel op de lat, maar we zijn niet echt in de problemen gekomen.”

Zoutman was dan ook content met de overwinning. “Al met al ben ik erg tevreden, we hadden veel de bal. Van tevoren heb ik ook aangegeven dat de spelers moesten gaan genieten en de supporters moesten vermaken. Ook heb ik ze verteld dat ze onderdeel zijn van een historisch moment voor deze club.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s