Geplaatst in FC Twente

FC Twente lijdt nederlaag in Den Haag

FC Twente is zaterdagavond met 3-2 onderuit gegaan bij ADO Den Haag. De doelpunten vielen allemaal in de tweede helft. ADO kwam met 2-0 op voorsprong, waarna FC Twente knap terug kwam in de wedstrijd (2-2) via doelpunten van Luc Castaignos en Roberto Rosales. In de slotfase was het echter de thuisploeg die met de drie punten aan de haal ging.

FC Twente lijdt nederlaag in Den Haag

FC Twente controleerde de wedstrijd in de eerste helft. De bezoekers uit Enschede hadden voornamelijk het balbezit en werden enkele malen gevaarlijk. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Dusan Tadic. Na een actie over de linkerkant van Youness Mokhtar kwam de bal bij Tadic. Hij mikte net te hoog om trefzeker te kunnen zijn. Even later was het de beurt Quincy Promes. Het lukte hem niet om zijn solo om te zetten in een doelpunt. ADO liet zich in het eerste bedrijf voornamelijk terugzakken en gokte daarbij op een snelle tegenaanval. Op slag van rust leverde dat bijna een doelpunt op voor de thuisploeg. Nick Marsman zag de kopbal vlak langs zijn doel gaan.

Tweede helft
ADO bleek in het tweede bedrijf het scherpst uit de kleedkamer te komen. Marsman wist eerst nog redding te brengen op een schot van Michiel Kramer, maar was even later geklopt na een kopbal van Danny Bakker. De jongeling kopte een vrije trap van Danny Holla tegen de touwen. Vlak daarna werd het 2-0. De doorgekomen Roland Alberg legde terug op de inkomende Ninos Gouriye. Laatstgenoemde schoof van dichtbij binnen.

Veerkracht
FC Twente liet ondanks de 2-0 achterstand zien over veerkracht te beschikken. Luc Castaignos zorgde ervoor dat FC Twente twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd kwam. Een voorzet van Dusan Tadic werd door de spits achter Coutinho getikt (2-1). Enkele minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Invaller Luka Djordjevic zette Roberto Rosales vrij voor de keeper. Met een bekeken schuiver liet de rechtsback de goalie kansloos (2-2). In de slotfase trok ADO alsnog aan het langste eind. Van Duinen zette zijn solo vanaf de linkerkant in en bekroonde die met een doelpunt in de hoek van het doel. De spits zorgde daarmee voor de 3-2 eindstand. Dit nadat FC Twente ook de kansen kreeg op een derde Twentse treffer.

Publicatie: FC Twente.nl
Foto’s: Frank Hillen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s