Geplaatst in FC Twente

“Soms zag het er nonchalant uit”

Na afloop van de wedstrijd ADO Den Haag – FC Twente gaven beide trainer hun analyse tijdens de gebruikelijke persconferentie.

FHT_8999a

Michel Jansen

“Hier zit een trainer met een redelijke kater. Als je de wedstrijd evalueert dan zie je dat je vrij aardig begint. Wij waren de eerste helft de betere ploeg. Dat resulteerde ook in kansen. We waren makkelijk in het niet benutten van de kansen. Soms zag het er nonchalant uit. We moesten waakzaam blijven en in de rust gaven we aan dat we ons moesten belonen.  In tien minuten hebben we meer kansen weggegeven dan in de laatste drie wedstrijden, waardoor je met 2-0 achter komt. Dan recht je de rug en kom je snel terug op 2-2. Wat daarna gebeurde verzin je normaal gesproken niet. Je krijgt dan twee honderd procent kansen, maar je verliest dan in de omschakeling. Van Duinen krijgt het dan op de heupen en beslist met een fantastisch doelpunt de wedstrijd. ADO gaf strijd en bleef maar gaan. Op basis daarvan moet je in de spiegel kijken. Een terechte overwinning voor ADO.”

Maurice Steijn

“Na een roerige week hebben we vandaag de rug gerecht. Beide ploegen begonnen moeizaam op het kunstgras, maar na tien minuten leek iedereen gewend. Toen ging de wedstrijd pas echt beginnen. Dan weet je dat FC Twente over het algemeen meer balbezit heeft dan ADO. FC Twente heeft zoveel kwaliteiten dat ze een aantal kansen zouden creëren en gelukkig voor ons maken ze die niet. Ik begreep dat we ook twee keer goed wegkwamen met een buitenspelsituatie. In de rust geef je aan dat we langer op balbezit moeten spelen en slimmer omgaan met de duels. Dat ging goed vanaf het begin van de tweede helft. Je denkt dan 3-0 te maken met Holla, maar dan wordt het 2-2 op basis van de kwaliteiten die FC Twente heeft. Dan houd je je hart vast. Gelukkig kwam dat moment van Van Duinen nog. Hij maakte een van de mooiste doelpunten die ik een speler onder mij heb zien maken.”

Publicatie: FCTwente.nl
Foto’s: Frank Hillen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s