Geplaatst in Voetbal.com

“NEC in de omschakeling verrassen”

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kijkt met vertrouwen uit naar de komende ontmoeting met NEC Nijmegen. De twee formaties staan zaterdagavond tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion. De thuisploeg heeft nog uitzicht op play-offs voor Europees voetbal, terwijl de Nijmegenaren alle zeilen moeten bijzetten om uit de degradatiezone te komen.

Jans kijkt met een prettig gevoel terug op de eerste confrontatie met NEC dit seizoen. “Wij wonnen daar met 5-1 en dat was één van onze beste wedstrijden. Alles ging er toen in. Zij zaten destijds in een hele slechte fase”, vertelt Jans in gesprek met Voetbal.com. De keuzeheer verwacht niet dat er nu weer zo’n grote uitslag op het scorebord zal staan. “Het zal heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Wij staan weliswaar boven hun op de ranglijst, maar het verschil tussen beide ploegen is miniem.”

Vrijdag werkte het elftal van de eindverantwoordelijke haar laatste training af ter voorbereiding op het competitietreffen. “We moeten klaar zijn voor de wedstrijd tegen NEC. Vanmorgen (vrijdag, red.) hebben we beelden laten zien van NEC. We zijn ook al sinds dinsdag bezig geweest om ons goed voor te bereiden. Ik ben tevreden met de afgelopen trainingsweek, maar dat biedt geen garantie voor de wedstrijd. Soms heb je een goede voorbereiding, maar valt de wedstrijd tegen. Het is aan de technische staf om de spelers optimaal voor te bereiden en ze een goed gevoel te geven. Toch blijft het menswerken en valt het wedstrijdverloop niet te voorspellen.”

De hoofdtrainer van PEC Zwolle verwacht dat beide teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. Jans voorziet vooral een strijd op het middenveld omdat beide ploegen vooruit durven te spelen. “NEC speelt tegen degradatie, maar probeert wel zo snel mogelijk te storen en de bal te veroveren. Als ze de bal hebben, nemen ze het initiatief en gebruiken ze de aanvallend ingestelde vleugelverdedigers. NEC speelt behoorlijk voetbal en dat vind ik een compliment waard.” Door het aanvallende spel weet Jans waar hij de bezoekers pijn kan doen. “We kunnen NEC in de omschakeling verrassen. Ook als wij de vrije man vinden, ligt het open bij NEC. Dat zijn twee punten waarvan wij het zaterdag moeten hebben.”

Door de hoge klassering van Zwolle wordt bij de Overijsselse club voorzichtig aan Europees voetbal gedacht. Dat kan zowel via de KNVB Beker als via de play-offs bewerkstelligt worden. In de halve finale van het Nederlandse bekertoernooi is NEC eveneens de tegenstander. “Natuurlijk leeft de halve finale in de groep en bij mij. Het zou geweldig zijn als je in die finale komt te staan. Mocht het zover zijn, dan ga je nog een stapje verder dromen en dan wil je die finale natuurlijk ook winnen. Die droom is er wel, maar dat is net zoiets als dat ik in de vakantie met mijn vrouw zestien dagen naar Amerika ga. Het is lekker om daar alvast aan te denken, maar ik ben er niet dagelijks mee bezig.”

Jans beseft dat de overwinning betekent dat ze zeker zijn van lijfsbehoud. “Het blijft wel lastig om bij die eerste acht te blijven, maar daar mag je best aan denken. Als we morgen winnen dan vind ik dat we in ieder geval aan de play-offs voor Europees voetbal moeten denken en er zeker in moeten geloven.”

Door: Robin Tibbe
Publicatie: Voetbal.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s