Geplaatst in FC Twente

“Mooi om te zien dat ik altijd welkom ben”

Tussen 1996 en 2001 speelde Jan Vennegoor of Hesselink in het shirt van FC Twente. Vervolgens maakte hij de overstap naar PSV om via Celtic, Hull City en Rapid Wien in 2012 zijn loopbaan als professioneel voetballer in Eindhoven te beëindigen. De voormalig spits van FC Twente heeft sindsdien niet stil gezeten en geniet volop van zijn vrije tijd. Zo is hij bezig met het bouwen van een eigen huis in Oldenzaal,  speelt hij op zondag zijn wedstrijden voor Quick’20 6, fietste de goalgetter mee tijdens de Alpe d’HuZes en slaat hij een balletje op de golfbaan.

vennegoor

“Het is nu anderhalf jaar geleden dat ik ben gestopt en heb sindsdien altijd wel wat om handen gehad. In het begin heb ik vooral veel op de fiets gezeten en met vrienden de Alpe d’HuZes gefietst, maar na een half jaar vond ik het ook wel weer mooi geweest wat betreft wielrennen. Toen begon het voetbal weer te kriebelen. Het eerste jaar dat ik gestopt was heb ik geen bal aangeraakt en dat beviel me goed, maar nu speel ik weer op zondagochtend wedstrijden. Ik heb de afgelopen periode vooral gebruikt om te reizen en veel op vakantie te gaan met mijn kinderen. Uiteindelijk ga ik wel weer aan de slag, maar nu heb ik nog de vrijheid die ik als voetballer niet had. Hoewel ik een fantastisch leven had als professioneel voetballer. Van het zwarte gat heb ik verre van last. Ik heb nu zelfs meer dingen op de agenda dan ik als voetballer had.”

Vennegoor of Hesselink nam voor zijn gevoel op het goede moment afscheid als voetballer. “Mijn lichaam was op, mijn linkerknie hielp ook niet meer mee. Ik wilde op een goede en leuke manier stoppen en dat heb ik gedaan. Daar heb ik absoluut geen spijt van. Het was goed dat ik me met andere dingen ging bezig houden.” De voormalig international van het Nederlands elftal miste in het begin het kleedkamer gevoel. “Dat is nu terug omdat ik weer voetbal. Het kleedkamergevoel is overal hetzelfde. Dat heb je in elk soort elftal, van professionals tot amateurs. Het zijn toch allemaal kerels onder elkaar en dan wordt er gelachen en geouwehoerd.” Een toekomst in de voetballerij sluit de aanvaller niet uit. Hij ziet zichzelf echter eerder buiten het veld aan de slag gaan, dan dat hij als trainer voor een groep staat. “Er zijn hier en daar wel contacten. Ik ben me aan het oriënteren. Op dit moment ben ik eerst met andere dingen bezig, waardoor ik niet de intentie heb om direct ergens aan de slag te gaan. Zoiets als scout zou me wel trekken. Het ligt er ook aan wat er op je pad komt.”

De voorhoedespeler heeft nog altijd contact met mensen van FC Twente en komt regelmatig een wedstrijd bezoeken. “Het is mooi om te zien dat ik altijd welkom ben. Dat geeft een goed en warm gevoel. Sinds ik weg ben is er veel gebeurd en dat valt alleen maar te prijzen. Dat is fantastisch om te zien.” Over de vraag wat voor Vennegoor of Hesselink het mooiste moment was bij de Tukkers hoefde hij niet lang na te denken. “Dat is natuurlijk de bekerfinale. Toen was het nog niet zoals het nu is. Destijds speelden we in de middenmoot en was het elk seizoen hard bikkelen. We waren in de bekerfinale zwaar de underdog en dat was voor mij en de anderen een fantastische ervaring. Daar kun je een jongensboek over schrijven. Dat zal ik nooit vergeten.”

Door: Robin Tibbe
Publicatie: FC Twente Inside

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s