Geplaatst in FC Twente

“Ik zie mezelf graag in dit team spelen”

Met een doelpunt in het oefenduel met FC Schalke 04 (1-1) liet Michael Olaitan een goede indruk achter tijdens zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente. De spits was na afloop dan ook tevreden met zijn aandeel in het gelijkspel. 

In de Veltins Arena speelde de voorhoedespeler een helft mee. “Het was een goede wedstrijd en een duel dat ons helpt in het proces om ons klaar te stomen voor de start van de competitie. Ik zie mezelf graag in dit team spelen”, reageerde de Nigeriaan. “Op deze manier heb ik aan mijn teamgenoten kunnen wennen. We hebben een goed resultaat geboekt tegen een grote ploeg, maar we moeten wel hard blijven werken.”

De eerste dagen bij de club heeft Olaitan gebruikt om te wennen. “Alles was natuurlijk nieuw voor mij en ook aan het systeem in Nederland moest ik wennen. Maar de trainer heeft mij goed voorbereid”, gaat Olaitan verder. “Het was voor mij persoonlijk een wedstrijd die goed genoeg was voor het moment waar we zitten in de voorbereiding.”

Geluksnummer 99 
Opvallend is het rugnummer dat Olaitan draagt, namelijk 99. Een nummer dat Olaitan bewust koos. “Drie jaar geleden was er een bekende speler bij mijn club Veria FC die dit nummer droeg. Hij besloot toen te stoppen en is directeur geworden. Iedereen vond dat het nummer teveel druk met zich mee zou brengen. Toen heb ik tegen hem gezegd dat ik zijn nummer zou dragen en zijn doelpuntenrecord zou verbreken. Dat is mij ook gelukt. Sindsdien is het mijn geluksnummer.” Olaitan keert deze week terug naar Griekenland om de benodigde papieren in orde te maken.

Gepubliceerd op: FC Twente.nl
Foto: Frank Hillen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s