Geplaatst in FOX Sports

De Mos: “Een sleutelwedstrijd voor PSV”

Aad de Mos denkt dat PSV woensdagavond met een punt tevreden is tegen CSKA Moskou. Na de overwinning op Manchester United (2-1) kunnen de Eindhovenaren hun goede start in de groepsfase van de Champions League een vervolg geven.

“Ik verwacht dat PSV de bal aan CSKA geeft en in de omschakeling wil toeslaan. Een punt zou al mooi zijn”, zegt De Mos in gesprek met FOX Sports. “PSV is op zijn sterkst als het de tegenpartij het spel laat maken. Als ze zelf de bal hebben, zoals tegen Heracles Almelo, dan komen ze in de problemen.”

De voormalig trainer van onder andere PSV en Ajax hecht veel waarde aan de wedstrijd in Rusland. Het zou volgens De Mos zelfs een grote stap richting Europese overwintering kunnen zijn. “Dit is een sleutelwedstrijd voor PSV. United en CSKA moeten allebei een goed resultaat halen en daarvan kan PSV profiteren. Met een gelijkspel of overwinning in Moskou zetten ze een goede stap richting overwintering.”

Gemis Guardado

Een groot gemis voor PSV is de afwezigheid van Andrés Guardado. De middenvelder kampt met een enkelblessure. “Het middenveld is daardoor niet in balans. Geen enkele speler kan wat hij kan. Guardado weet op welke momenten hij moet versnellen of vertragen. Spelers zoals hij zijn er maar weinig van op de wereld. Hij weet wat er gevraagd wordt en alleen al zijn aanwezigheid geeft de ploeg een goed gevoel. Stijn Schaars kan die rol eventueel overnemen. Het is alleen de vraag hoe fit hij is, zowel mentaal als fysiek.”

De Mos volgt de Russische competitie enigszins en waarschuwt PSV voor de vleugelverdedigers van CSKA Moskou. “De backs spelen aardig diep en voorin kunnen ze met spelers zoals Roman Eremenko en Ahmed Musa voor veel gevaar zorgen. PSV zal gebruik moeten maken van de ruimte in de rug van de twee centrale verdedigers. Die twee torens zijn niet zo snel en zij gaan ruimte weggeven omdat CSKA wel moet na de 1-0 nederlaag bij Wolfsburg.”

Volgens De Mos is in de groep van PSV (groep B) van alles mogelijk.  Naast Manchester United en CSKA Moskou treft de spelersgroep van trainer Phillip Cocu ook VfL Wolfsburg. “Het is een vreemde groep. Alles schijnt kwalitatief redelijk gelijk te zijn. Als je in de uitduels een paar punten pakt, dan overwinter je.”

Gepubliceerd op: FOX Sports

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s