Geplaatst in FOX Sports

Van Halst: “Vitesse gaat winnen van Ajax”

Het op dreef zijnde Vitesse ontvangt zondagmiddag voor eigen publiek Ajax. Een wedstrijd die er voor kan zorgen dat de Arnhemmers aansluiting vinden met de top drie van de Eredivisie. Jan van Halst verwacht dat de thuisploeg die kans met beide handen aangrijpt.

“Vitesse gaat winnen van Ajax”, zo is Van Halst stellig tegenover FOX Sports. “Dat is gebaseerd op de groei die Vitesse op dit moment doormaakt. Ze zijn achterin redelijk stabiel en worden daarin ondersteund door de jonge Marvelous Nakamba (21). Hij knapt veel vuil werk op en de voorhoede is van goede kwaliteit met Dominic Solanke en Milot Rashica.”

Ook deze zomer kwamen er weer enkele huurlingen van Chelsea over naar Gelredome. In de ogen van Van Halst is het daarom des te knapper dat ze nu al zo goed meedoen met de top drie. “Ik vind het knap dat trainer Peter Bosz het in tweede maanden is gelukt om zijn team al zo op elkaar ingespeeld te krijgen. Hij laat zijn team steeds beter spelen.” Mede dankzij het aanvallende spel scoorde Vitesse in de laatste twee competitieduels tien doelpunten.

Bosz zal vanwege een schorsing van twee duels echter ontbreken op de bank. Vanwege die straf zat de oefenmeester ook op de tribune tijdens de 1-5 overwinning bij PEC Zwolle van afgelopen weekend. “De rol van de trainer wordt op dat gebied nog wel een beetje overschat. Voor spelers werkt het soms juist even bevrijdend als de trainer er niet is, hoewel Rob Maas het tijdelijk overneemt.”

Open wedstrijd
De tactiek van Vitesse zorgt er ook voor dat Ajax in Arnhem ruimte zal krijgen om aan te vallen. “Vitesse is een voetballende ploeg en daardoor komt er meer ruimte voor Ajax. Alleen, ze hebben een groot probleem met de spitspositie. Voorin komt te veel op de schouders van Anwar El Ghazi terecht, want ook Fischer is in mijn ogen nog niet stabiel genoeg.”

“Ajax staat achterin wel aardig, waar vooral Joël Veltman het heel goed doet dit seizoen”, aldus Van Halst, die verwacht dat Vitesse vlak achter de top drie zal eindigen. “Vitesse is de vierde ploeg in de Eredivisie op dit moment, de rol die AZ en FC Twente eerst hadden. Dat is erg knap met zo’n jong elftal. Het zou wel een wonder zijn als Vitesse dit het hele seizoen volhoudt.”

Publicatie: FOX Sports

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s