Geplaatst in FOX Sports

Vormcrisis Hazard tekenend voor teleurstellend Chelsea

De vormcrisis waar Eden Hazard mee te maken heeft is tekenend voor de teleurstellende resultaten van Chelsea dit seizoen. De Belgische spelmaker, vorig jaar van grote waarde voor de Engelse kampioen, weet zijn draai maar niet te vinden en dat geldt ook voor de rest van het elftal van trainer José Mourinho.

Hazard maakte als groot talent in 2012 de overstap van Lille naar Chelsea. In Londen etaleerde de international zijn klasse en groeide hij al snel uit tot een basisspeler. In zijn eerste volledige seizoen in de Premier League kwam de Belg al tot 34 wedstrijden en negen doelpunten. Maar met dertien assists was hij van nog grotere waarde als aangever.

De middenvelder weet vanuit het niets een actie te maken en menig defensie tot wanhoop te drijven met zijn dribbels. Een echt wapen, wat hij gedurende zijn periode op Stamford Bridge steeds beter heeft ontwikkeld. Met veertien goals en negen assists had Hazard een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap van Mourinho en zijn mannen.

Hapering
Maar de motor van Hazard hapert dit seizoen, net zoals de rest van het elftal. Mourinho lijkt de controle over zijn team kwijt te zijn en Hazard is daar het perfecte toonbeeld van. Het lukt de international niet om zijn stempel op wedstrijden te drukken. Na tien duels moet Hazard genoegen nemen met twee assists. De Belg is lang niet zo dwingend aanwezig als hij zou willen.

Het is echter de hele ploeg die meedeelt in de malaise. Na tien speelronden staan de Londenaren op een teleurstellende plek. Chelsea heeft slechts vijf punten meer dan nummer achttien Sunderland, dat in de degradatiezone staat. Daarnaast werd de regerend kampioen dinsdagavond in de Capital One Cup uitgeschakeld door Stoke City. Strafschoppen moesten een winnaar aanwijzen en uitgerekend Hazard was de enige speler die zijn penalty gestopt zag door de keeper.

Mourinho weigerde na afloop van de bekerwedstrijd Hazard in het openbaar af te vallen, maar het mag geen geheim zijn dat de hoofdtrainer steeds meer de druk begint te voelen van de buitenwacht en zijn werkgever. Ondertussen staan volgens de geruchten Carlo Ancelotti en Guus Hiddink al aan de poort te rammelen om de plek van The Special One over te nemen. Een overwinning op Liverpool zou zeer welkom zijn voor Mourinho. Een duel dat Hazard wil aangrijpen om zijn vorm terug te vinden en zijn trainer te behoeden voor wellicht een vroegtijdig vertrek.

Publicatie: FOX Sports

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s