Geplaatst in FC Twente

FC Twente in eigen huis tegen VVV-Venlo

Zondag staat voor FC Twente de vierde speelronde in de Eredivisie op het programma. In De Grolsch Veste komt VVV-Venlo op bezoek. Tegen de Venlonaren hopen de Tukkers hun honderd procent score in de competitie vast te kunnen houden. Het duel in Enschede begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Vertrokken spelers
In de zomer nam de club uit Venlo afscheid van een aantal spelers. Doelman Dennis Gentenaar maakte de overstap naar Jupiler League-club Almere City FC, terwijl Ferry de Regt werd verhuurd aan Helmond Sport. Ken Leemans koos voor een buitenlands avontuur en ging aan de slag bij het Duitse Hansa Rostock. Ook zag het aanvaller Michael Uchebo de landsgrens overgaan, hij speelt momenteel in België voor Cercle Brugge. Rogier Molhoek ondertekende een contract bij FC Dordrecht en Soufiane Dadda maakt vanaf heden zijn minuten voor FC Eindhoven. VVV-Venlo nam onlangs ook afscheid van Maya Yoshida. De Japanner vertrok naar Southampton FC.

Nieuwkomers
Lokhoff heeft maar liefst elf voetballers kunnen verwelkomen, waarvan één op tijdelijke basis. Alleen Ismo Vorstermans wordt gehuurd. Hij is nog altijd eigendom van FC Utrecht. Ricky van Haaren kwam over van Feyenoord en doelverdediger Niki Mäenpää stond afgelopen seizoen nog op de loonlijst bij AZ. Oguzhan Türk verruilde SC Cambuur voor de eredivisieclub en Niclas Heimann kwam over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Er werden nog meer spelers bij buitenlandse clubs weggehaald. Waaronder voormalig FC Twente-speler Jules Reimerink. De spits stond onder contract bij Energie Cottbus, maar keert via VVV-Venlo terug in de Nederlandse competitie. Marcel Seip liet Bradford City achter zich voor VVV-Venlo. Twee versterkingen werden weggehaald bij Helmond Sport. Zowel Guus Joppen als Jeffrey Altheer stonden afgelopen seizoen bij dezelfde club onder contract. Central Coast Mariners verloor Travis Cooper aan de Nederlandse club en Coritiba moest afscheid nemen van Matheus Diovany Pechim Dos Santos. Voor het verstrijken van de transferdeadline kon Ton Lokhof ook nog Roland Bergkamp verwelkomen in zijn selectie. De aanvaller werd gehuurd van Brighton & Hove Albion FC. Daarnaast werd op het laatste moment ook Nils Röseler van FC Twente op huurbasis overgenomen.

Afgelopen seizoen
VVV-Venlo wist de afgelopen voetbaljaargang niet aan haar doelstelling te voldoen. De club wilde namelijk nacompetitie ontlopen, waardoor het geen play-offs zou hoeven spelen voor promotie/degradatie. Het eindigde echter op de zestiende plaats, op één punt achter nummer vijftien ADO Den Haag. De eredivisieclub stroomde in de tweede ronde van de play-offs in en nam het daarin op tegen SC Cambuur. Over twee duels was het met een 4-3 zege en 0-0 te sterk voor de Jupiler League-club. In de laatste ronde schakelde het Helmond Sport uit. Thuis werd 2-2 gespeeld, maar in de uitwedstrijd was een 1-2 overwinning genoeg om in de Eredivisie te blijven.

Historie
Op eigen veld verloor FC Twente nog nooit van VVV. Van de afgelopen tien ontmoetingen wonnen de Tukkers er tien en eindigden drie ontmoetingen in een puntendeling. De laatste keer dat de Venlonaren een punt meenamen was in het seizoen 2007/2008. Destijds eindigde het duel in 1-1. Overigens heeft FC Twente nog twee goals nodig om tegen VVV-Venlo op een totaal van vijftig treffers uit te komen.

Wedstrijdinformatie
FC Twente – VVV-Venlo

Aanvang: 14:30
Locatie: De Grolsch Veste, Enschede
Scheidsrechter: Ed Janssen

Laatste 5 ontmoetingen in Enschede:
27-08-2012 FC Twente – VVV-Venlo 4-1 (3-1)
13-03-2011 FC Twente – VVV-Venlo 2-1 (1-1)
26-09-2009 FC Twente – VVV-Venlo 2-1 (2-1)
15-12-2007 FC Twente – VVV-Venlo 1-1 (1-1)
15-08-1993 FC Twente – VVV-Venlo 3-0 (0-0)

Plaats een reactie