Geplaatst in FC Twente

“Lekker om weer te kunnen voetballen”

FC Twente heeft zaterdag haar eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. De ploeg ging op bezoek bij zaterdaghoofdklasser AZSV uit Aalten. Na afloop van de met 10-0 gewonnen wedstrijd sprak FC Twente.nl met Peter Wisgerhof en doelman Sonny Stevens.

Peter Wisgerhof
“Lekker om weer te kunnen voetballen. Ik denk dat 10-0 een goed begin is van zo’n voorbereiding”, zegt de centrale verdediger. Wisgerhof geeft echter aan dat de uitslag niet het belangrijkste is. “Het maakt niet wat de uitslag wordt, maar het is belangrijk hoe de taken worden uitgevoerd op het veld. We hebben voor de wedstrijd enkele afspraken gemaakt: we zouden snel druk zetten, opbouwen en op je eigen positie blijven voetballen. Als ploeg kom je er nu al achter of het al goed gaat of niet.”

Sonny Stevens
Voor zomeraankoop Stevens waren het zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente. De doelman speelde de volledige tweede helft. “Ja het is best speciaal om voor het eerst in een FC Twente-shirt het veld op te komen. Je weet voor de wedstrijd wel dat het eraan zit te komen, want in principe krijgt iedereen speeltijd.” Stevens kan dan ook wel van de voorbereiding genieten. “Ja, het is lekker om wedstrijden te spelen, ook al krijg je niet veel te doen. Je focust je dan op die ene bal die kan komen. Dus je moet wel scherp blijven. Bovendien is het ook voor de mensen uit de omgeving leuk dat wij hier komen spelen.”

Stevens is overgekomen van FC Volendam. De goalie ziet op dit moment nog geen verschil in voorbereidingen. “Nee, dat gaat eigenlijk op dezelfde manier. Maar FC Twente is wel een grotere club en dat zal straks denk ik wel duidelijk worden. Daarom ben ik hier ook gekomen”, gaat Stevens verder. “We hebben een leuk team. Het is nu even wennen, maar dat hoort erbij in zo’n eerste week van de voorbereiding.” Waar Stevens in de tweede helft weinig te doen had, zag hij teamgenoot Sander Boschker in de eerste helft nog een goede vrije trap keren. “Sander pakte die bal erg goed. Hij is een fanatieke keeper, waar ik veel van kan leren.”

FHT_4938

Foto’s: Frank Hillen
Publicatie: FCTwente.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s